lördag 31 januari 2009

Handbollens chans - och medias...

Hockeyn är död, länge leve handbollen.
Eller?
Man vet aldrig i den här stan, vet aldrig från dag till annan vilka vägar idrotten tar. Men kanske blir det så i en snar framtid: Malmö Redhawks sammanbrott, HK Malmös genombrott. Den enes olycka, den andres lycka.
Själv handbollsvän skulle jag inte ha några problem med en nyordning av det slaget. Vissa medier skulle kanske ha däremot. Tänka nytt är sällan lätt, särskilt inte om ”nytt” råkar vara en sport man inte riktigt förstår eller inte riktigt gillar.
Lite handbollsträning åt mediafolket vore kanske ingen dum idé? Gärna en dos innebandy också. Plus en skvätt självrannsakan.
Här och nu är det de facto HK Malmö som står på tröskeln till elitserien – och detta i en sport som är oändligt mycket större än hockeyn. Ja, det känns som man måste påpeka det. Regionalt, nationellt och internationellt är handbollen större. Fler utövare, fler lag, fler nationer.
Men Redhawks drar ju typ tio gånger fler åskådare än HK, invänder kanske någon. Visst, säger jag då. Och tillåter mig ana ett samband: pressen skriver typ tjugo gånger så mycket om hockey.
Medias makt skall icke underskattas.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar