söndag 20 november 2016

HBK skickade ner HIF

Helsingborg-Halmstad 1-2. HIF lämnar allsvenskan, HBK kommer tillbaka. Två klassikerklubbar i svensk fotboll, två vitt skilda öden. Detta efter en dramaturgi som nog saknar motstycke t o m i kvalsammanhang. HIF tar alltså ledningen i 82a minuten och ser ut att säkra sin allsvenska status...men HBK hinner inte bara kvittera, i den allra sista ordinarie spelminuten inträffar det som brukar kallas dråpslag. Matchhjälten är lika osannolik som matchupplösningen. Marcus Mathisen, dansk mittback som aldrig gjort ett mål, i alla fall inte för Halmstad. Nu gör han två inom loppet av tre minuter. Först en straff med högran, sen en välplacerad distanspärla med vänstran. Grymt för HIF, samtidigt någon form av himmelsk rättvisa. HBK var helt enkelt det bättre laget i båda kvaldrabbningarna. Hetare, modigare, stabilare, mer allsvenskt i strukturen. Kan vara en tränarfråga, Janne Jönsson har ju all den erfarenhet som Henke Larsson saknar. Känns ovisst med HIF nu. Ekonomin var ett problem redan tidigare, det avhjälps knappast genom nedflyttning. Kan inte MFF dela med sig litta av sitt överflöd? Obs, skämt.