onsdag 27 februari 2013

Tätt och hett i derbyt

Lugi-Ystad 22-22. Handboll för älskare av gediget försvarsspel. Sådant visades upp i båda lagen, framförallt under den andra halvleken. 8-9 då, extremt målsnålt. Man kan annars tycka att Ystad borde vunnit, laget ledde 22-18 åtta minuter från slutet. Hade dessutom sista anfallet och bollade upp för friläge från högerkanten där dock "fel" gubbe råkade befinna sig. Palle Hansen, nämligen. Nödlösning i positionen eftersom Pierre Hammarstrand gick sönder tidigt i matchen - och inte mannen att överlista Christensen i Lugimålet när chansen gavs. Hansen var f ö inte till sin fördel på ordinarie niometersposition heller. Men inga skyttar hade det lätt, i Lugi blev t ex Tingsvall mållös i första halvlek och Hippe lika mållös i andra. Ett undantag var Ystads reslige Thynell som drog in sex bollar, varav fyra i ett tranceliknande ryck efter pausen. Dessvärre för Thynell spelade han nog oavgjort med sig själv, alla tekniska fel inkluderat. Starkt och stolt av Lugi att ta sig samman på slutet, det måste sägas. Ystad låg ju närmast full pott - och jag är rädd att de hade behövt den. Förlust mot Skövde på fredag - inte omöjligt - och den givna slutspelsplatsen kan plötsligt komma i fara.