onsdag 3 november 2010

"Pendelstationen" HK Malmö

HK Malmö-Guif 25-28.
Siffrorna ljuger. Malmö bjöds på matchens fem sista mål, dessförinnan var överkörningen total. Inte för att Guif spelade särskilt bra eller ens verkade ta i, utan för att Malmö var så förbannat uselt.
Kanske var det priset för ett löst sammansatt köpelag vi såg: ibland går allt som på räls, ibland spårar det ur. Som om spelarna vore tillfälligt bekanta och bara ville ha kul nån gång då och då. Som om HK Malmö vore en lekhage och resultaten en andrahandsfråga.
36-19 mot Drott häromsistens, brakförlust nu (om inte Guif lagt av). Stabilitetsfaktor 0. Känns som det kan gå precis hur som helst för HKM framöver…slutspel ja, men lika gärna degradering eller kval.
Inte ens ”Proppen”, tränarikonen, verkar ha koll på läget. Mot Guif tillät han ”stjärnförvärvet” Fredrik Lindahl att flytta boll i drygt 50 minuter, det är inte vad jag skulle kalla aktiv coaching. Dyringen Lindahl är tyvärr en superflopp så här långt. Seg, tempofattig, kommer aldrig till skott. Låt ständige bänknötaren Ögren starta i h9-positionen nästa gång! Och så Sjödin som vänsternia, tack. Mot Guif såg det ut som han var degraderad till tredjealternativ på posten, efter både Thynell och Björklund. Obegripligt, det med. HK Malmö behöver ju skarpskytte och Sjödins bössa biter ännu, det kunde t o m en synsvag se vid hans sporadiska inhopp i matchen.
Slutgnällt. Unge Varsamis på högerkanten var inte så dum och kämpen Pecikoza gillar jag sju dar i veckan.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar