måndag 8 november 2010

Den fördömda handbollsstaden

HK Malmö-Sävehof 34-34.
Kul med lite handboll i fotbollshysterins dagar. Fast det var vi inte många som tyckte. 580 pers bara. Nästan så man skämdes på de frånvarandes bekostnad. Det var dock serieledarna som kom på besök, inget dussinlag i mängden.
Mycket kan sägas om Malmö men handbollskultur finns här faan inte tillstymmelse av. Inte några handbollsspelare heller, i och för sig. Alla i HKM kommer utifrån, laget känns som ett slags udda experiment jämfört med de mer eller mindre självförsörjande konkurrenterna i elitserien. Möjligt att lokalpatrioter störs av sånt, att det påverkar publikintresset i negativ riktning.
Själv är jag en krass typ som tycker att HK Malmös ”främlingslegion” är bättre än ingenting alls. Och ikväll var laget riktigt sevärt. Fredrik Lindahl framförallt. Dyringen från danska ligan nollade mot Guif i förra veckan och dessförinnan även mot Hammarby – nu gjorde han nio härliga mål och var matchens gigant. Märkligt och mäktigt på samma gång.
Sävehof blir jag inte klok på. Känns som de kan vinna när de vill vinna, dvs oftast. Ikväll verkade de nästan sträva efter oavgjort. I så fall var det ju en bedrift att lyckas, kryssmatcher i handboll är inte så himla vanligt.
HK Malmö har ny hemmamatch redan i övermorgon. Mot Lindesberg, tabelljumbon. Vågar man hoppas på 600 i publiken?

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar