söndag 31 oktober 2010

Zlatan rätt - Milan fel...

Nej, Zlatan kommer nog inte att vinna några titlar med Milan. Allra minst Champions league, men knappast heller Serie A i Italien. Problemet är inte Zlatan, tvärtom är han väl ljuset i något slags halvmörker.
Det finns för många föredettingar i Milan. Nesta, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Inzaghi, Ronaldinho med flera; briljanta spelare när de var som bäst. Dvs i yngre dar, för ganska länge sen. Nu har tiden sprungit ifrån dem, obönhörligt. Det märks kanske inte mot mediokert eller medelgott motstånd, men väl mot de riktiga kvalitetslagen. Om nu Juventus kan räknas dit.
I vilket fall slog Juventus Milan med 2-1 i lördags. Tursamt, tyckte säkert en del som såg matchen i tv. Milan ägde ju bollen, spelet, trycket. Men tempot? Kreativiteten? Skärpan i avsluten? Där såg det ”gammalt” ut, lika gammalt som bytena i andra halvlek: in kom Seedorf, 35, och Inzaghi, 37.
Zlatan? Målskytt igen, målsumpare också men rätt okej i spelet. Inte som förr dock, inte han heller. Det exklusiva är borta liksom. Finterna, dribblingsnumren, lekfullheten; allt som ibland kunde göra både med- och motspelare vansinniga. Och många av oss andra till Zlatanister för tid och evighet.
Amen.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar