fredag 5 juni 2009

Tennissuccé som väcker minnen

Hypen kring Robin Söderling får mig att tänka på – Linus Andersson.
Bjärredskillen Linus var samtida med Söderling under ungdomsåren, faktiskt hans vassaste konkurrent. Båda brann verkligen för tennisen, båda var besjälade av tanken på att en dag bli proffs. Jag skrev om Linus på lokalsporten några gånger, berättade om hans framgångar, om hans framtidsdrömmar. Ja, vid något tillfälle även om hans problem. Tävlingstemperamentet.

Just på den punkten var Linus Andersson bestämt Robin Söderlings överman. Och ibland sin egen baneman; en och annan diskning för osportsligt uppträdande fläckade efterhand meritlistan men kanske framförallt det personliga ryktet.
Bjärreds lille tennischarmör var ett barn av sin tid, en McEnroe i miniatyr. Glad och uppspelt, ilsken och frustrerad, i ett och samma paket.
Vad Linus gör idag har jag inte en aning om. Kanske lirar han tennis på motionsnivå, kanske har han lagt racketen på hyllan för gott. Förhoppningsvis har det gått bra för honom i livet, drömkarriären förutan.

Vad Robin Söderling gör nu i eftermiddag vet vi alla. Just det, Tibros stolthet spelar semifinal i Paris klassiska Grand Slamturnering.
Den enes sorti, den andres succé.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar