lördag 14 november 2015

Illavarslande seger

Sverige-Danmark 2-1. Svensk seger, ja. Bra fotboll, ja. Faktiskt den bästa jag sett ett svenskt landslag prestera på länge. I 70 minuter cirka. Men resten...vad hände? Sverige bara dog, Danmark fick nytt liv, reduceringen kunde mycket väl följts av en kvittering. Som scenförändring betraktat ytterst illavarslande inför returen i Köpenhamn på tisdag kväll. Danskarna behöver bara 1-0 nu för att ta EM-biljetten - och det lutar väl ditåt, är jag rädd. Eller hinner Sverige tanka om på tre dar? Går det att återvinna ork, energi, tempo och få allt att hålla över 90 fulla minuter? Hoppas kan man alltid, men tvivla är också tillåtet. Målen ikväll gjordes av Forsberg och Zlatan (på straff) och ska jag för en gångs skull roa mig med att sätta spelarbetyg får det bli så här: Isaksson 2, Lustig 4, Granqvist 4, Erik Johansson 2, Martin Olsson 3, Durmaz 3, Lewicki 3, Källström 3, Forsberg 4, Zlatan 4, Berg 2.