torsdag 8 mars 2012

Axnér, tränare u p a

Lugi-Skövde 23-31.
Tomas Axnér är onekligen rätt underhållande som handbollskommentator i tv. Men som Lugitränare?
Nja, frågar du mig blir svaret att Axnér tyvärr är en smärre katastrof. En tränare som öppet förödmjukar sina egna spelare efter varje förlust men som inte för ett ögonblick tycks begrunda frågan om personligt ansvar...ja, en sån tränare blir helt enkelt inte trovärdig.
I dagens Sydsvenska kallar han spelarna B-pojkar och lovar dem ett stålbad i sommar - "de som inte ställer upp kan lösa in sina kontrakt". Axnér kan vara lugn, tror jag. Med honom som tränare löser det sig säkert med den saken.
Tränare förresten. Har Tomas Axnér överhuvudtaget någon formell utbildning för jobbet? De aktiva spelarmeriterna kan ingen ta ifrån honom men skulle det per automatik ge något slags tränarkompetens? En intressant nyhet i så fall.
Och vad hände med Johan Zanotti? Jag trodde rätt länge att det var han som var Lugis huvudtränare. Han anställdes ju så för fyra år sen, vill jag minnas. Intrycket idag är att Lugi hunsat med honom mest hela tiden - eller också är det Zanotti själv som aldrig känt sig hemma. Enkel påg i fisförnäm klubb, den kombinationen kan ha sina sidor.
Men det är kul att det går bra för Lugis damer. Det får man inte glömma, särskilt inte idag på själva kvinnodagen.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar