tisdag 22 juni 2010

Logiskt slut för ovärdigt lag

Frankrikes sorti ur fotbolls-VM beskrivs kanske bäst som ett slags naturens reningsprocess. Frankrike hade aldrig där att göra, fuskade sig dit på Irlands bekostnad. Och sen detta uppträdande, dessa divor till spelare, denne stolle till förbundskapten. En erbarmlig ensemble.
Idag står kagiga England på tur för eventuell eliminering. Oro i leden även där tydligen, problem med självbilden. Tyskland är också i farozonen för utslagning. Liksom Italien och, faktiskt, Spanien. Måstematcher väntar för alla i sista gruppspelsomgången. Hårda bud, bäddat för ett och annat favoritfall.
Danmark däremot. Seger mot Japan i morgon och avancemang till åttondelen blir ett faktum. Det tror jag danskarna fixar. Heja!
Men bäst så här långt är de sydamerikanska lagen. Brasilien, Argentina, Uruguay, Paraguay, Chile. Alla verkar formtoppade precis nu…till skillnad inte bara från de träsktrampande fransoserna.
Förresten. Lindeborg, som jag hackade på häromdan, har tonat ner sig. Något. I par med Strömberg är han bitvis rent av underhållande. Kul när folk läser min blogg och tar rättelse.
Liksom.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar