torsdag 3 juni 2010

Den lidande krönikören

Kvällspostens onsdagskrönikör har det inte lätt. Han fruktar att ett maktskifte ska drabba Sverige i höst – och vid blotta tanken ”tar han sig för pannan”, stackar’n.
Själv är han moderat, låt vara förvillande lik Sverigedemokrat. Dvs Vellingemoderat. Han bor där nämligen, krönikören. I kommunen som råkar vara den enda i Skåne utan SD:are i den politiska församlingen. De behövs inte, moderaterna gör jobbet.
Annars skulle man kunna tro att krönikören bor i Malmö. Eller ”Vilda Västern”, som han så kärleksfullt kallade stan igår (igen). Buset härjar ju här, åldringar vågar inte gå ut, sossarna styr och bär ansvaret. Läget är för jävligt, konstaterar den djupsinnige krönikören från Näset. Onsdag efter onsdag, i spya efter spya. Varvat då med diverse uppkastningar om rikspolitiken, företrädesvis eller närmast undantagslöst riktade mot Sahlin, Wetterstrand och Ohly. Det rödgröna ”hotet”.
Själv bävar jag faktiskt lite för mer av det blåbruna. Fast så blir det nog, är jag rädd. Men inte tack vare onsdagskrönikörens propaganda, utan trots den.
Inget ont om Kvällsposten dock. Sex dar i veckan förtjänar den inte att kallas Kvällskomposten.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar