tisdag 6 september 2016

Tack för pinnen, Olsen

Sverige-Nederländerna 1-1. Bara att erkänna: jag hade för låga tankar om Nederländerna och för höga om Sverige. Sällan man ser ett lag bli så utspelat som Sverige blev i andra halvlek, slutsignalen måste kommit som en ren befrielse. Strax före densamma tog f ö domaren bort vad som såg ut som ett regelrätt segermål för Nederländerna. Tur att tur inte är förbjudet. Första halvlek var annars positiv för svensk del, krönt med ett vackert ledningsmål av Berg. Kvällens "svenne" var dock en halvdansk, dessutom helt utan konkurrens. Robin Olsen alltså, Isakssons arvtagare i buren. Tror aldrig jag sett en målvakt så ansatt och utsatt genom en hel match...jo, kanske i handboll men definitivt inte i fotboll. Fem stjärnor till Olsen, några av hans räddningar var inte riktigt vettiga.