lördag 21 april 2012

NK Croatia - bättre förr

Var och kollade på Croatia idag, min vana trogen. Inte roligt. 1-6 mot Östra Torp/Smygehuk, fem av baklängesmålen inom loppet av tio minuter i första halvlek. Sedan Croatia faktiskt tagit ledningen i matchen. Sånt hände min själ inte på Pajens tid, då när Croatia låg i tvåan och var Malmös näst bästa lag. Åren kring 1990, om jag minns rätt. Numera är det femman som gäller och det enda som påminner om förr är - Pajen. Han är lagledare, nämligen. Tränare är två unga killar utan erfarenhet, inkallade på "övertid" sedan Robert Ekholm hoppat av. Därför har försäsongsträningen blivit lidande - och det syntes, här mot Östra Torp/Smygehuk. Dels på det oorganiserade försvarsspelet, dels på vissa spelares midjemått. Framåt var det dock inte så dumt. Chanser skapades rätt fyndigt, bara det att de brändes. Positivt också att inte laget bröt ihop när siffrorna rann iväg; inga snedtändningar, inget inbördes gnäll, ingen demonstrativ uppgivenhet. Jag hoppas och tror att NK Croatia kommer igen. Klubben fyller 50 i år, degradering till sexan är förbjuden present. Cirka 50 pers var vi väl som bevittnade den här nesliga matchen. Därav en levande legend: Robert Prytz. Skulle inte han kunna bli tränare för Croatia?