söndag 19 juni 2011

Norlings iskalla facit...

Han kom som loser, fortsatte som loser...
Skarpt läge nu för nye MFF-tränaren Rikard Norling. Känns som MFF måste vinna morgondagens hemmamatch mot Kalmar - för hans skull.
Norling lämnade alltså Assyriska med tre raka förluster i bagaget och han har inlett MFF-jobbet precis lika illa: två matcher, två förluster. Huruvida allt är hans fel kan så klart diskuteras, men i vilket fall är det obehagliga fakta för en fotbollstränare på elitnivå. Resultaten räknas, inget annat.
Själv är jag väldigt osäker på om Rikard Norling är rätt man för MFF. Hans cv som tränare väger tämligen lätt i jämförelse med tungviktare som Prahl, Bergstrand, Conny Karlsson, Pelle Olsson och för den delen även tidigare MFF-aktuelle Stuart Baxter. En halvlyckad sejour i AIK räknas såvitt jag vet som Norlings främsta merit...men den slutade trots allt med att han fick kicken. Smått berömda, åtminstone i journalistkretsar, är hans presskonferenser. Mest för filosofiska utläggningar som ingen riktigt förstår. Delvis därför är han faktiskt lätt att tycka om; tränartorrisar som plattitydpratar så att alla förstår finns i överflöd, avvikare friskar upp.
Jag skulle unna Rikard Norling en seger i morron kväll. Han behöver den. För att inte tala om hur MFF behöver den.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar