söndag 26 februari 2012

Rödhökssjukan i Kristianstad

IFK Kristianstad - handbollens svar på ishockeyns Malmö Redhawks? Man behöver i alla fall inte leta länge efter likheterna...
Många meriterade och dyra spelare, flertalet importerade.
Svajiga resultat.
Stort publikintresse.
Och så de omdömeslösa ledarna.
Läser jag rätt i Sydis idag får alltså tränarparet Kenneth Andersson/Ola Månsson lämna klubben med omedelbar verkan. Ola Lindgren tar över, här och nu istället för nästa säsong som det var tänkt. Anledningen sägs vara de svaga resultaten på senare tid, tre raka förluster rör det sig visst om.
Ack ja, snacka om intellektuell härdsmälta. Om nu de här förlusterna är Anderssons och Månssons fel, då måste väl enligt samma tankemönster alla segrarna dessförinnan vara deras förtjänst. Något lite åtminstone. Eller?
IFK Kristianstad har ju i det stora hela gjort en bra säsong så här långt, oväntat bra i förhållande till experttipsen. Och slutspelsplatsen finns alltjämt inom räckhåll, avgörandet ligger helt i egna händer. Situationen manar liksom till lugn och besinning - men då väljer de ansvariga i klubbledningen att spela hasard. Malmös rödhökar kunde verkligen inte gjort det bättre. Eller sämre, snarare.
Låt mig också säga att jag är beklämd över Ola Lindgrens roll i sammanhanget. Som förbundskapten bör man inte trampa över klubbtränare för att själv komma till, det trodde jag faktiskt var en gyllene regel.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar