lördag 9 juli 2011

Sanningssägare i onåd

Aja baja, Pontus Kåmark. Inte kritisera de svenska fotbollsdamerna i tv, då får man med hejaklacksjournalisterna att göra. Max Fiman på Sydis, bland andra. De där låtsaskorrekta typerna som stryker medhårs och blundar hellre än ser - bara för att det är tjejer som står i fokus. Ett slags kulmen har nåtts nu under pågående VM; gull-i-gullreportagen flödar, hysterin är uppskruvad till bäng. Som om svenska medier ville ta igen år av försummelser. Som om alla mulliga sportreportrar plötsligt blivit intresserade av just damfotboll.
Det luktar fejk, tycker jag. Stinker.
Vad gäller Fimans påhopp på Kåmark slår det tillbaka mot honom själv. Den som verkligen tar damfotbollen på allvar vågar också kritisera den...så som Kåmark kritiserade svenskornas spelmässiga dekadans i andra halvlek mot USA. Fiman (och likasinnade) nöjer sig med att Sverige trots allt vann matchen, det räcker för att höja samtliga spelare till skyarna. Rör inte våra hjältinnor, typ. Tror förresten inte det spelat roll om Sverige förlorat, det finns ju en manlig förbundskapten att skylla på.
Vidare. Fiman ställer frågan huruvida Kåmark varit lika kritisk om det gällt Sveriges herrar mot t ex Brasilien - och han tillhandahåller minsann också svaret: nej, det hade inte Kåmark.
Men tänk, det tror jag.
Dålig fotboll är dålig fotboll, alldeles oavsett kön. Och en oppurtunist är en oppurtunist, alldeles oavsett skrud.
Heja Kåmark.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar